Mucizelerle dolu bir yeni haftada pazartesi gününden tüm gönül o sevgilerimle diyorum ve bugün ağzımızdan çıkan kelimeler sözcükler acaba bize nasıl etki veriyorlar? Yaşantımızı nasıl etkiliyorlar b

Sevgili gönül dostlarım   seçtiğimiz sözcükler, çevremizdeki dünya üzerinde muazzam bir etki var. Tohum gibidirler: güzel, dönüştürücü ve pozitif bir şeye filizlenip büyüyebilirler, ya da tam tersine acı ve kırgınlık ekebilirler. Söylenen her sözde yatan gücü anladığımızda, konuştuğumuz zaman sahip olduğumuz sorumluluğun farkına varıyoruz.

  Kelimeler iyileştirebilir. Zor zamanlarında bir destek mesajı, samimi bir iltifat, hatta basit bir "sana inanıyorum" bir insanın hayatını aydınlatacak güce sahiptir. Çoğunlukla bize önemsiz görünen şey, diğer kişinin kendini toparlaması, güç bulması ve hayatına devam etmesi için duyması gereken şeyler olabilir.

  Kelimeler de ilham veriyor. Büyük fikirler ve hareketler, insanların yüreğine derinden dokunan konuşma ve diyaloglardan doğmuştur. İyi yerleştirilmiş bir kelime, birinde uykuda potansiyel uyandıran, perspektifte bir değişmeyi teşvik eden ya da yeni bir tutumu motive eden kıvılcım olabilir.

   Kelimelerimizi akıllıca kullanmak çok önemlidir. Konuşmadan önce kendimize şunu sorabiliriz: "Bu inşa mı edecek yoksa yıkacak mı?" Cesaretlendirecek mi yoksa cesaretini kıracak mı? Barışı teşvik edecek mi yoksa çatışmaya mı sebep olacak? ". Kelimeleri kullanırken bilgelik sadece eleştiri veya gücenmekten kaçınmakla kalmaz, aynı zamanda yapıcı, empatik ve nazik konuşmayı da öğrenmektir.

  Unutmayın hepimiz iç savaşlarla uğraşıyoruz. Sözlerimiz o görünmeyen mücadelelere merhem olabilir. Nezaket ve olumlu niyetle iletişim kurma alışkanlığı kazandırarak, daha hafif, daha destekleyici ve uyumlu bir dünyaya katkıda bulunuyoruz. Her zaman neşelendirici, umut mirası bırakan ve her şeyden önce sunabileceğiniz en iyinin yansıması olan kelimeleri seçin.

Bu güzel ve yeni haftada sectigimiz sözcüklerin bizi  akışa geçirmesine niyet ediyorum
Sevgi ve minnetle
Mutlu pazartesiler
Sizi seviyorum..,
Sizi seviyorum…,
Sizi seviyorum…..,