.

 
Eğer adalet kamu vicdanını rahatlatmıyorsa, birilerinin istediği gibi hareket ediyorsa, insan hakları bir şekilde gasp ediliyor demektir.
Uzun süredir iktidarın Anayasa Mahkemesi başta olmak üzere, adli kurumların yapısal özelliklerine yaptığı müdahaleler, ne yazık ki sosyal adaleti terazisinden uzaklaştırmaya devam etmektedir. İktidara yaranma yarışına giren bazı yargı mensupları da millete yuh dedirten kararları peşi sıra alıveriyorlar.
Ergenekon ve Balyoz davaları daha dün gibi. Ordu komutanının terör örgütü üyesi olmak suçlamasına kadar uzanan davalar, özel yetkili savcılar, fetö terör örgütü mensubu hakim ve savcıların cirit oynadığı davalar adaleti kökünden sarsmıştı.
Çadır mahkemeleri daha dün gibi hafızalarda. Kamu vicdanını sızlatan, eli kanlı teröristlerin salıverilmesi, hatta ordu mensuplarının sanık, teröristlerin tanık yapıldığı davalar.
Meşhur rahip Brunson, terör örgütleriyle birlik olup memleketi bölmek için çalışırken yakalandı. 35 yıl hapisle yargılanıyordu. Bir şeyler oldu. Ev hapsine alındı. Bu fakir bu görevde olduğu sürece o teröristi alamazsın naraları atıldı. Amerika’ya, Almanya’ya restler çekildi. Meydanlar okundu. Neticede rahip salındı ve gitti.
En son ana muhalefet partisi liderine, şehit cenazesinde saldırıldı. Evi yakın naraları atıldı. Yumruk atıldı. Hepsi biliniyor. Sonuç hepsi salındı gitti. Üstelik yumruk atan, soldan sağa, yukarıdan aşağı suçlu olan, savunulacak zerre kadar bir özelliği olmayan adam için yüzlerce avukat iktidardan paye kapmak için suçluyu savunmak için başvuru yaptı. Netice de adaletin de, adalet duygusunun da kaybolmaya başladığı ve memlekette adaletin çivisinin çıktığını gösteriyor bu gelişmeler.
Adalet insanın var olma teminatıdır. Herkese aynı olmalıdır. Sembolü terazidir. Tam aynı hizada olan kefeleri vardır. Hiçbir yere ağdırmaz.
Siyasetin adalet sistemi üzerindeki etkileri adeta bağırıyor.
Adalete siyasi erk müdahale ettikçe, siyasi erke yakın karakterler adli kurumlarda üst mevkilere atandıkça, adaleti mumla arar hale geliyor memleket.
Geçen Cuma günü ana muhalefet partisinin İstanbul İl Başkanına toplamda 9 yıl 2 ay cezayı kesiverdi adalet kurumu. Yedi yıl önce sosyal medya paylaşımından yaptığı bir yazıyla başlayan ve 5 ayrı dosyadan toplayıverdiler cezayı.
İktidar partisinin bir yetkilisi çok ilginç bir açıklama ve cezayı savunma konuşması yaptı. Yedi yıl önce hırsızlık yapan birini, cezalandırmayacak mıydı adalet, yanına kar mı kalacak deyiverdi. Evet, hırsızlığın zaman aşımı olmaması gerekir. Yedi yıl önce neler vardı cezayı hak eden?
Feto terör örgütüne methiyeler düzenler nerede acaba? Hepsi iktidar partisinin ve hükümetin değişik kademelerinde görevlerine SUÇSUZ bir şekilde devam ediyorlar.
Barzani’yi devlet başkanı gibi karşılayanlar vardı? Ne yapıyor acaba şimdi bu devlet görevlileri?
Diyarbakır’da, ben olsam ben de dağa çıkardım diyen bakan ve sanatçılar ne yapıyorlar acaba? Devletin yargı organları bunlar için kılını kıpırdatmış mı?
Evet, adaletin terazisi eğildiği sürece kamu vicdanını rahatlatması imkânsızdır. Güven bir defa zedelen dimi, artık yeniden tesisi yıllar alır. Adaletin olmadığı bir ülkede insanlar devlete olan güvenini yitirir ve ülkeyi terk eder. Zengin göçü ikiye katlanmış memlekette. Neden acab